További tájékoztatók

2020. március 14-én megjelent és hatályba is lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet a Magyar Közlönyben. “A kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki” – olvasható a rendeletben. A kormány a veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt jelöli ki. A miniszterelnököt feladatának ellátásában a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs segíti. A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek.

A kormány elhúzódó járványra készül, a következő hetekben, hónapokban szükség lehet a meghirdetett veszélyhelyzeti intézkedések fenntartására.

A kormány a rendkívüli intézkedések keretében elrendelte, hogy a magyar emberek védelme érdekében, valamint az egészségügy, a honvédelem, a rendvédelem, a közigazgatás működésének biztosítására nem utazhatnak külföldre (vagy csak az ágazati miniszter külön engedélyével tehetik azt) az egészségügyi dolgozók, a hivatásos, szerződéses állományú katonák, a tényleges katonai szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonák, a honvédelmi alkalmazottak, a rendvédelmi hivatásos állomány, a rendvédelmi dolgozók, az adóhatóság alkalmazottjai, és a kormánytisztviselők.

A járvánnyal kapcsolatos további hiteles információkért kérjük látogasson az alábbi honlapokra:

Magyar Koronavírus Kézikönyv

https://koronavirus.gov.hu/

https://mok.hu/koronavirus

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus?fbclid=IwAR39aMPiBgOehutVUcCtIEevyw7hcU5nsGlDTBFTXRgj5gZaYFFWrSNLv00