Felhívás

[shortmenu menu="Orvosnapok 2016" display="inline" enhance="true" submenu_color="#000000" submenu_anchor_color="#e0e0e0" submenu_anchor_hover_color="#ffffff" submenu_transparency="1" arrow="true" is_responsive="true" ]

Felhívás

Mint 2015. decemberi Hírlevelünkben már jeleztük, a MOK Pest Megyei Területi Szervezete megrendezi a Jubileumi XX. Pest Megyei Orvosnapokat.

Az eredeti tervvel ellentétben az Orvosnapok helyszíne Cegléd, Aquarell Hotel, időpontja: 2016. október 14-15.
A májusi időpont halasztására az ugyanazon időpontban zajló társasági rendezvények és egyéb szakmai kongresszusok miatt kényszerültünk.
A MOK Pest megyei TESZ Tudományos Tanácsadó Testülete (TTT) a kongresszus fő témáinak az alábbiakat javasolja:
Mottó: „Összefogás és biztonság a betegellátásban”- Interdiszciplináris konferencia
Fő témák:
- a diabetes interdisciplináris vonatkozásai
- a keringési és érbetegségek interdisciplináris vonatkozásai
- a daganatos megbetegedések interdisciplináris vonatkozásai
- egynapos sebészeti megoldások Pest megyében
- varia
Szervezőbizottság: dr. Ecsedy Gábor, dr. Farkas József , dr. Kováts Attila, dr. Meskó Éva, dr. Pécsvárady Zsolt, dr. Szentléleki Károly
Az orvosnapokra előadásokat várunk. Az előadások 8 percesek, + 2 perc hozzászólás. A prezentációk bemutatására számítógépes vetítés áll rendelkezésre. Az előadások idejét mérjük és szigorúan betartatjuk. 
A fő témákban referátumokat tervezünk, melyek megtartására azok neves hazai szakértőit kérjük fel.
Azt várjuk, hogy a fő témákban fejtsék ki véleményüket előadásaikban mind a fekvőbeteg, mind a járóbeteg szakellátásban dolgozók szakterülettől függetlenül és az alapellátásban dolgozó házorvosok és házi gyermekorvosok egyaránt.
A kongresszus pontszerző lesz, akkreditációját kezdeményezzük.
A kongresszuson kerülnek átadásra a Semmelweis Ignác, Arányi Lajos és Flór Ferenc tudományos díjak, valamint a Békássy Koppány háziorvosi életműdíj, melyekre javaslatokat minden orvos tehet, aki a Pest megyei Orvosi Kamara tagja. Javaslat csak Pest megyében dolgozó orvosra adható. A javaslatokat részletes indoklással kérjük ellátni. A díjak odaítélésére a MOK Pest megyei TESZ Tudományos Tanácsadó Testülete tesz javaslatot és a kamara elnöksége dönt a díjazottakról. A korábbi díjazottak a kongresszus honlapján megtekinthetőek.